main logo
620

Slusari, dezamăgit de Guvernul interimar: Decizii luate sub influență

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, se arată dezamăgit de activitatea guvernului interimar și susține că acesta trebuie schimbat de urgență.

Slusari, dezamăgit de Guvernul interimar: Decizii luate sub influențăFoto: știri.md

Totodată, parlamentarul subliniază necesitatea pregătirii de anticipate dacă Curtea Constituțională va constata întrunirea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Juridic, până în toamnă noi n-o să avem Guvern. V-a plăcut ce era astăzi la Guvern? A venit Ciocoi și nu era Nagacevschi, s-a dus două ore să-l caute cu lumânarea. Omul acesta fiecare zi începe lucrul cu rugămintea: „Vă rog frumos, scoateți-mă mai repede din această funcție”.

Iată așa încă 5,6 luni o să auzim chestia asta. Noi am văzut câte decizii nereușite au fost luate, câte decizii au fost luate sub influență, ba se duce la Greceanîi, ba la Maia Sandu, vrea să plece dar Dodon și Maia Sandu îl țin de mâini și îi spun: „Stai că noi avem nevoie de un țap ispășitor”. Și iată dacă circumstanțele nu vor fi confirmate acest „țap ispășitor” încă 5 luni o să conducă R. Moldova, formal.

Noi vedem că nu este capabil acest guvern. Dacă o să fie confirmate circumstanțele, trebuie să ne pregătim pentru anticipate. Dacă va fi altfel, înseamnă că „punct și de la capăt”.

Pentru patru luni care au trecut va fi confirmare că au fost pierdute și trebuie mai repede să căutăm soluția în Parlament să învestim alt Guvern cât mai repede”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. 

Potrivit lui Slusari, dacă până în toamnă nu vom avea un alt Guvern din R.Moldova nu va mai rămânea nimic. 

„Stataliștii vor ca acest Guvern să rămână, păi iată că anume acest Guvern poate fi groparul statalității. Până în toamnă, când apare alt Guvern, din Moldova n-o să rămână nimic în afară de Ciocoi, stemă și steagul de la dânsul din birou”, a conchis Slusari.

Amintim că, mâine, 15 aprilie, Curtea Constituțională va examina sesizarea depusă de președinta R. Moldova Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării