main logo
1511

Slusari, despre salariile magistraților CC: Noi nu am fi admis așa ceva

"O culminare a procesului insolent de majorări, într-o perioadă de criză acută", asta susține fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, care comentează majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale.

Slusari, despre salariile magistraților CC: Noi nu am fi admis așa cevaColaj: știri.md

Politicianul menționează într-o postare pe o rețea de socializare că, dacă deputații Platformei DA erau în Parlament, nu ar fi permis așa ceva, transmite Știri.md.

"Acum cred că toată lumea înțelege de ce deputații PAS nu au acceptat propunerea Platformei DA și nu au dorit să voteze în lectura a doua proiectul lui Vasile Năstase privind limitarea salariilor nesimțite ale demnitarilor de stat. Deși în prima lectură în Legislativul precedent foștii colegi, fiind în opoziție, au susținut inițiativa legislativă respectivă.

Această creștere exorbitantă a salariilor judecătorilor Curții Constituționale este o culminare a procesului insolent de majorări considerabile ale salariilor demnitarilor de stat pentru anul viitor, într-o perioadă de criză acută socială. Regretabil este că aceste acțiuni au fost comise de cei care, în Legislativul precedent, cel mai tare au strigat despre lupta cu privilegiile funcționarilor de rang înalt și publicau orice cifră de majorare a salariilor deputaților.

Cu siguranță, dacă deputații Platformei DA erau în Parlament, nu am fi admis așa ceva. Ar fi un gest corect din partea judecătorilor Curții Constituționale, dacă ei acum ar renunța la aceste majorări nejustificate în contextul situației economice în țară", susține Slusari.

Citește și: Stamate explică de ce salariul brut al judecătorilor CC a fost dublat

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării