main logo
2717

Slusari compară PAS cu Plahotniuc: Tendința este una foarte alarmantă

Ex-deputatul Alexandru Slusari nu se grăbește să compare guvernările PAS și Plahotniuc.

Slusari compară PAS cu Plahotniuc: Tendința este una foarte alarmantăFoto: știri.md

Deși unele scheme se aseamănă, guvernarea PAS se deosebește prin incompetența sa, transmite Știri.md.

„Perioada 2015-2019. Plahotniuc corupe sute de primari din diferite partide în teritoriu. Lansează din banii bugetari programe Drumuri Bune. Achită îndemnizații unice bugetarilor înainte de scrutin. Folosește larg resursul administrativ în campania electorală. Organizează mitinguri lăngă Teatru de Operă și Balet.

Anul 2023. PAS racolează o groază de primari din dreaptă și din stănga prin intermediul șantajului direct din partea deputaților, intervenției CNA și folosirii programul Satul European Express, care este finanțat nu din fonduri europene, ci din bugetul de stat. Guvernul aprobă plăți unice pentru bugetari cu o lună înainte de alegeri. Poșta Moldovei distribuie materiale electorale ale partidului de guvernare, tipărite înainte de începerea agitației electorale. Prim-ministru "tehnocrat" în ziua de lucru participă la lansarea candidaților PAS în alegeri locale.

Spre deosebire de multe alte voci eu sunt departe de afirmația că putem deja pune semn de egalitate între Plahotniuc și actuală guvernare. Așa pot spune doar cei, care nu au trăit în perioada sufocantă al statului capturat și nu au încercat să lupte cu acel regim macabru. La moment vedem mai mult incompetență și metehnele tradiționale ale sistemului politic de pe Bâc, decât corupția. Însă tendința este una foarte alarmantă, care nu are nimic comun cu valorile europene”, a declarat Slusari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării