18 noi, 2019 15:20
447
0
Slusari: Cerem continuarea procesului de investigare a fraudei bancare
18 noi, 2019 15:20
447
0

Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită să fie continuat procesul de investigare privind frauda bancară.

Foto: știri.md

„Dacă cineva crede că noi a făcut acest raport ca să se prăfuiască pe rafturile Parlamentului sau ale altor instituţii de stat, greşeşte amarnic. Fracţiunea PPDA aminteşte tuturor că pe 17 octombrie, odată cu prezentarea raportului, noi am prezentat o hotărâre care a pus câteva sarcini şi solicitări la adresa Guvernului, Băncii Naţionale şi Procuraturii Generale. Hotărârea a fost votată de peste 60 de deputaţi. PPDA solicită categoric, ca pe linia Parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare”, a declarat Slusari, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit hotărârii, Procuratura Generală trebuie să prezinte în termen de 30 de zile un raport privind investigarea fraudei bancare.

„Noi solicităm acest raport”, a susţinut Slusari.

La 17 octombrie, comisia de anchetă parlamentară a făcut public raportul cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare.

În acest context, deputații au recomandat președintelui Parlamentului demiterea din funcție a doi viceguvernatori ai Băncii Naționale (BNM), iar Procuraturii Anticorupție (PA) – examinarea sub aspectul penal a acțiunilor fostei conduceri a Guvernului și Băncii Naționale, în special a următoarelor funcționari: Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Andrian Candu, Anatol Arapu etc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter