main logo
519

Slusari cere Procuraturii informații despre imobilele statului vândute

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, solicită informații cu privire la privatizarea cantinei Guvernului și spații din clădirea Casei Presei.

Slusari cere Procuraturii informații despre imobilele statului vânduteFoto: Știri.md

În acest sens, deputatul a transmis o solicitare Procuraturii Generale și cheamă la discuții persoanele care au avut de pătimit ca să vorbească despre acest atac raider, care a avut loc, transmite Știri.md.

"După cum cunoașteți, recent, la sesizarea mea, a fost pornit un dosar penal pe privatizarea dubioasă a cantinei Guvernului, unor spații din Casa Presei și vilei cu statut de monument istoric.

Am avut o discuție interesantă cu mai mulți oameni de afaceri. După asta am decis să solicit informația suplimentară și importantă pe acest dosar. Sunt foarte curios dacă pe obiectele sus-menționate a fost pus sechestru în scopul neadmiterii revânzării acestora.

Sper foarte mult că Procuratura va intra în detalii cum au fost presați mai mulți chiriași din Casa Presei în toamna 2018 de către un funcționar din Cancelaria de Stat să renunțe de contractele de locațiune. Era necesar ca alte firme interpuse să închirieze aceste spații pentru privatizarea ulterioară la prețuri derizorii. Ceea ce și s-a întâmplat în 2019.

Îi chem pe toți comercianți, care au suferit în urma acest atac raider, să vorbească deschis. 

Țara încă nu este eliberată plenar, dar deja puteți vorbi fără frică. Coordonatorul nu se mai întoarce", a scris Slusari într-un mesaj pe Facebook. 

Știri.md amintește că la începutul acestui an, mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață

Printre ele - fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării