main logo
705

Slusari cere explicații de la Chicu: Societatea are dreptul să cunoască

Alexandru Slusari, președintele fracțiunii parlamentare și vicepreședinte al Platformei DA, cere prim-ministrului informații privind proiectul de lege nr. 340, „care pavează drumul escrocilor spre mușamalizarea furturilor de bani și bunuri!!”.

Slusari cere explicații de la Chicu: Societatea are dreptul să cunoascăColaj: știri.md

Deputatul clarifică esența acestui proiect prin care „cei care vorbesc atât de mult, dar în van, despre ancheta furtului miliardului vin la miez de noapte cu un proiect de lege, care îngreunează substanțial identificarea beneficiarilor finali ai bunurilor dobândite ilicit și nu permite urmărirea banilor furați dacă aceștia au fost utilizați pentru procurarea unor cote-părți în alte întreprinderi”, transmite Știri.md.

„Societatea are dreptul să cunoască cine sunt autorii concreți ai inițiativei respective din partea Guvernului. De ce proiectul vine de la Cancelaria de stat, iar Ministrul Justiției se detașează public de acest document? De ce inițiativa respectivă a fost promovată cu viteză cosmică într-o zi, pe 20 iulie, fără avizarea din partea SPCSB, ARBI și CNA? De ce nu au fost consultați partenerii externi, în special Uniunea Europeană, cu care am încheiat Acordul de Asociere cu un capitol special privind prevenirea și combaterea spălării banilor?

P.S.: Proiectul respectiv a fost prezentat de dl. Eșanu, cel care urma să fie desemnat anul trecut în baza unui concurs viciat la Curtea Constituțională. Vă amintiți câtă presiune era atunci nu doar de la Dodon asupra Platformei DA să confirmăm prin vot rezultatele acestui concurs? Interesant este că toți cei care acum laudă independența CC, nici nu vor măcar să-și ceară scuze de la noi pentru ofensele aduse gratuit  anul trecut”, a declarat Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării