1042
0
Slusari cere dosar pe numele lui Plahotniuc pentru evaziune fiscală
1042
0

Președintele Comisiei de anchetă Alexandru Slusari a expediat o solicitare către Inspectoratul Fiscal de Stat în care cere să fie verificat dacă Vlad Plahotniuc a făcut evaziune fiscală de în proporție de 9,6 milioane de dolari.

Foto: Știri.md

Deputatul face referire la o tranzacție dintre companii controlate de Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon, încă din anul 2011, în urma căreia fostul lider PDM ar fi obținut 75 de milioane de dolari, transmite Știri.md.

„Tranzacția între Plahotniuc și Platon în decembrie 2011. Oficial compania OTIV Prime Holding obține 75 milioane dolari. Neoficial – plus 5 milioane dolari pentru alta firma, controlată de Plahotniuc. Tranzacția foarte suspectă, după schema de mișcare a banilor. Cu implicarea unei bănci din Republica Moldova, băncilor din Elveția și companiei din Panama, care figurează în raportul Kroll. Cu folosirea unui contract fictiv de procurare a lemnului, încheiat un an în urmă a tranzacției respective”, a spus Alexandru Slusari.

Deputatul a cerut Inspectoratului Fiscal să verifice, dacă Plahotniuc a achitat în bugetul statului din acea tranzacție impozit pe venit în sumă de 9,6 milioane dolari SUA.

În cazul în care se va adeveri că impozitul nu a fost plătit, Slusari solicită intentarea unui proces penal cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter