main logo
20864

Slusari, către Dodon: Noi n-am păscut vaci împreună la Sadova

În febra electorală, Igor Dodon trece măsura cu declarațiile hazardate și atacuri la adresa Guvernului.

Slusari, către Dodon: Noi n-am păscut vaci împreună la SadovaColaj: Știri.md

De această opinie este deputatul Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

Potrivit reprezentantului blocului ACUM, acordul semnat de ACUM și PSRM prevede colaborare și interzice critica publică.

"În febra electorală, Igor Dodon trece măsură cu declarațiile hazardate și atacuri la adresa Guvernului, deși dânsul parcă nu este candidat la nicio funcție în cadrul acestui scrutin.

Două luni noi am negociat acordul de conlucrare și cel mai insistent a promovat această idee președintele. Documentul prevede colaborare și interzice critica publică.

Chiar dacă avem doctrine diferite, am respect profund față de foarte mulți colegi din Parlament - deputații PSRM. Patru luni de activitate au demonstrat cu lux de amănunte că în cele mai grele situații am putut identifica soluții. Dar ceea ce face Dodon nu aduce plus valoare cooperării noastre în beneficiul cetățenilor.

Igor Nicolaevici, nici deputații și nici membrii Guvernului nu vă sunt "ребята". Noi n-am păscut vaci împreună la Sadova. Terminați cu această aroganță a unui vojdi al poporului. Noi l-am avut pe unul. Când el controla puterea, practic nu v-am auzit să ieșiți cu indicații executivului și niciodată n-ați venit în Parlament cu discursuri. Mai citiți Constituția și să țineți cont că Moldova este o republica parlamentară.

Toate deciziile strategice ale guvernării au fost luate cu participarea dumneavoastră, inclusiv modificările la politica fiscală. Eu personal niciodată n-am ascuns poziția mea critică față de FMI, dar toți conștientizăm în ce stare financiară am preluat țara. Despre acest lucru, în afara consilierului dumneavoastră, moștenit de la Plahotniuc, nu odată au vorbit și mulți deputați de la PSRM. Ne-am asumat toți necesitatea restabilirii stringente a relațiilor cu FMI cu condiția reluării finanțării macrofinanciare de la UE.

Cunoașteți foarte bine că nici în blocul ACUM, nici în cadrul majorității parlamentare niciodată nu s-a discutat majorarea impozitelor pe venit pentru anul viitor. Este un fals. Pentru ce vă jucați acum de-a eroul țării, care a salvat veniturile oamenilor? Mai ales că anume PSRM tot timpul a pledat pentru sistemul progresiv de impozitare a persoanelor fizice. Dar declarația dumneavoastră că puteți face într-o săptămână coaliția cu democrați este una total distructivă.

Eu sunt un om autocritic și văd rezerve în activitatea construcției noastre de guvernare. Toți cunosc poziția mea și a Platformei DA pe anumite chestiuni. Dar eu prefer să fiu responsabil. Să caut rezolvări la probleme în dialog, cât de greu n-ar fi acesta. Vă propun să terminați goana după popularitatea ieftină. Luați exemplu de la foști colegi de la partidul socialiștilor, la care pretindeți că sunteți liderul neformal", a scris deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării