main logo
1316

Slusari, către Chicu: Ați insultat mii de fermieri. Un profitor

Subiectul legat de Ministerul Finațelor a generat un schimb de replici pe Facebook între fostul premier Ion Chicu și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Slusari, către Chicu: Ați insultat mii de fermieri. Un profitorColaj: știri.md

Ultimul a scris că în urma declarațiilor făcute de Chicu „au fost mii de fermieri”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Nestimate domnule Chicu, eu sunt mândru că am reprezentat 15 ani tractoriștii și în continuare am făcut, fac și voi face tot ce este posibil pentru ca agricultorii mici și mijlocii autohtoni să supravețuiască, iar satele noastre să nu moară. 

Acești oameni ne hrănesc, inclusiv și pe dumneavoastră. Ați vrut să mă jigniți pe mine, dar i-ați insultat pe mii de fermieri din zonele rurale.

Eu demult nu mă supăr pe un profitor, care i-a servit cu umilință pe Plahotniuc și Dodon, dar pentru își compensa frustrările și complexul de inferioritate, recurge la aroganță crasă și agresivă în raport cu ceilalți oameni”, a scris Slusari pe Facebook.

Parlamentarul a menționat că nu are nevoie de lecții nici de la Chicu și nici de la angajații Ministerului Finanțelor.

„Nu voi coborî la nivelul Chicu-plintus cu etichitări suburbane. Așa vorbește fostul prim-ministru, un om „educat” cu „cultura” înaltă, un locuitor al Chișinăului, provenit din localitatea rurală.

Nu am nevoie de lecții nici de la dumneavoastră și nici de la angajații Ministerului Finanțelor pentru că să înțeleg ca granturi și credite externe cu dobânda de 0,15 % sunt mult mai avantajoase pentru țară decât împrumuturi de la bănci comerciale cu ratele de 3,5-5,5 %”, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

„Guvernul, condus de „genii” Codru de la Sadova și Pîrjolteni, a avut timp berechet și pârghii suficiente pentru accesarea în anul 2020 finanțării externe în condițiile favorabile pentru Moldova.

Însă, Chicu nu a avut curaj să nu se supună stăpânului Dodon, unui statalist fals, care în ultimul rând se gândește la statul Republica Moldova, pe care sistematic îl distrugea cu ajutorul unui prim-ministru de buzunar”, a conchis Slusari.

Precizăm că schimbul de replici a început după ce Slusari a anunțat că „în primele 6 zile ale anului 2021, Ministerul Finanțelor deja a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei.

Pentru comparație, în perioada similară a anului trecut, suma împrumutului era de 83,5 milioane lei sau aproape de 9 ori mai mică”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării