main logo
624

Slusari: Audierile privind frauda bancară încep pe 24 iunie 2019

Din 24 iunie, încep audierile privind frauda bancară din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Slusari: Audierile privind frauda bancară încep pe 24 iunie 2019Foto: stiri.md

 Anunțul a fost făcut de către președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Începând cu luni, ora 10:00 organizăm audierile. A fost înctocmită lista din 20 de presoane. Printre acestea sunt foști și actuali politicieni, foști funcționari de rang înalt și experți. Lista e foarte interesantă. Pe parcurs aceasta se va dubla.

Am considerat că trebuie de început cu Veaceslav Negruță, care a fost în perioada 2009-2013 ministru al Finanțelor și Veaceslav Ioniță care în 2013 a fost șeful comisiei parlamentare pentru economie, finanțe și buget”, a spus Alexandru Slusari.

Amintim că la data de 10 iunie, în cadrul ședinței Parlamentului, deputații au constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar.

De menționat că raportul Kroll-2 nu se mai află la BNM, iar acum 2 ani a fost publicată doar o sinteză în 57 de pagini, unde se oferă detalii despre cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns.

La data de 23 martie 2018, Banca Naţională a Moldovei anunță că a predat Procuraturii Anticorupţie toate documentele primite de la consorţiul internaţional Kroll şi Steptoe & Johnson, care a investigat jaful din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Însă Procuratura Anticorupție susține că raportul nu va fi publicat.

În comunicatul Procuraturii s-a menționat că raportul KROLL este în limba engleză, are 150 de file și că la solicitarea autorilor lui, șeful instituției, Viorel Morari, a semnat o scrisoare de confidențialitate, ceea ce presupune nedivulgarea informațiilor din document.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării