main logo
1406

Slusari: Andronache continuă să tragă sforile cu schemele pe piața metalelor

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, vine cu noi acuzații la adresa Guvernului.

Slusari: Andronache continuă să tragă sforile cu schemeleFoto: știri.md

Potrivit lui Slusari, actuala guvernare închide ochii la fărădelegile lui Vladimir Andronache și tolerează schemele de pe piața metalelor, transmite Știri.md.

”Andronache continuă să tragă sforile cu schemele pe piața metalelor. Dar mai grav este că în situația actuală geopolitică, guvernarea proeuropeană și pretinsă antioligarhică tolerează susținerea economică a regimului separatist cu sprijinul întreprinderii, care are capital public majoritar și ar trebui să fie gestionată de Agenția Proprietății Publice.

Întâi câteva cifre. În semestrul I al anului 2021 Metalferos a achiziționat metale feroase și neferoase în valoarea totală de circa 820 mln lei. În semestrul II aceasta cifra era de 252,65 mln lei. Iar din octombrie, după ce a fost schimbat administratorul întreprinderii, achizițiile au scăzut abrupt. În perioada noiembrie-decembrie au fost achiziționate metale doar în suma de circa 4 mln lei. La moment, compania Metalferos practic nu activează.

Totul se întâmplă pe fundalul altor evenimente interesante. Recent, Uniunea Europeană a interzis exportul deșeurilor metalice către Uzina Metalurgică din Râbnița, care achiziționa peste 70% din materia primă din țările UE. Situația pentru această întreprindere de importanță strategică pentru regiunea separatistă a devenit critică. Dar vedem că la ajutor vine... SA Metalferos, care subit iese de pe piața metalelor și cam este împinsă spre faliment.

În schimb, cu forța vine în atac compania BPM, care este distribuitor exclusiv al Uzinei Metalurgice din Râbnița și reprezentanța oficială a Uzinei de Ciment din Râbnița. Din octombrie fostul director al Metalferos, promovat în perioada coaliției Dodon-Andronache, activează la aceasta întreprindere în calitate de director comercial.

BPM era unicul participant la ultima licitație, organizată recent de Calea Ferată Moldova, unde au fost vândute aproape 500 de tone de deșeuri metalice de cea mai înaltă calitate. Și în continuare compania are o politică agresivă cu ofertele de ciment la prețuri dumping, produs la Râbnița pe gaz mai ieftin de 11 ori decât în partea dreaptă a Nistrului. În schimb, se dorește poziția dominantă pe piața achiziționării metalelor.

Care este motivul Metalferos să ajute Uzinei Metalurgice din Transnistria, trebuie de întrebat conducerea APP și Guvernul Republicii Moldova!”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării