main logo
3347

Slusari: Alternativa Năstase ar împiedica aruncarea țării în brațele Dodon-Șor

Alternativa Andrei Năstase ar „împiedica aruncarea țării în brațele alianței toxice Dodon-Șor”.

Slusari: Năstase ar împiedica aruncarea țării în brațele Dodon-ȘorFoto: știri.md

De această opinie este vice-președintele Platformei „DA”, deputatul Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Slusari a menționat că deputații Dodon-Șor nu își doresc alegeri anticipate, iar Platforma DA este gata să-și asume responsabilitatea pentru un guvern minoritar, anticriză, pe câteva luni.

„Această soluție ar fi fost mai bună, întrucât era o prevenire a aruncării țării în brațele alianței toxice Șor-Dodon. Noi în permanență am pledat pentru alegerile anticipate, cu remarca precum că ar fi bine ca pe câteva luni să fie învestit un guvern anticriză pentru a rezolva unele probleme stringente ale Republicii Moldova și să curățăm sistemul de agenții electorali ai lui Igor Dodon și mulți oameni de-ai lui Andronachi și Nichiforciuc, care într-o veselie acum fură, delapidează proprietatea publică și bunurile publice atât în Republica Moldova, cât și peste hotare.

Dar câteva zile în urmă situația s-a schimbat radical, întrucât undeva luni noi am aflat că „băieții șmecheri” nu au de gând să meargă la alegeri anticipate, mă refer aici la dodoniști și șoriști și în fracțiunea socialiștilor tot a venit revolta, mulți deputați nu acceptau alegerile anticipate și asta cumva l-a impus pe Dodon să caute soluții. Unica soluție legală pentru dânșii era această alianță toxică între Dodon și Șor", a menționat Alexandru Slusari.

Mai mult, Slusari susține că după ultimele evenimente politice, alegerile anticipate riscă să se amâne pentru o perioadă lungă de timp.

„Probabil, trebuie s-o întrebați pe dna Sandu. Noi acum riscăm să amânăm alegerile anticipate și mai mult. Dacă Curtea Constituțională îi dă dreptate grupării socialiste, atunci noi putem să ne pomenim într-o situație foarte stupidă, când, pe de o parte, dna Sandu nu acceptă candidatura acestei alianțe, și politic procedează corect, pe de altă parte, juridic dna Sandu nu poate dizolva Parlamentul, întrucât Curtea Constituțională poate să nu confirme circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Și spuneți-mi, vă rog, încotro noi mergem – fără guvern, în plină criză social-economică, pandemică și fără posibilitatea declanșării alegerilor anticipate? Cine și ce a câștigat, vreau să înțeleg.

Dă Doamne, Curtea Constituțională să dea alt verdict, dar nu știu. Dacă noi citim hotărârile Curții Constituționale din 2013 și cea recentă, din 6 august 2020, ne putem aștepta că Curtea Constituțională, chiar dacă nu este tare de acord cu chestia asta, dar o să confirme propria hotărâre din 6 august 2020,” a mai spus Slusari.

Citește și: Platforma DA cere Guvern minoritar: Năstase e propus ca premier

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării