main logo
517

Situația din R. Moldova, comparată cu o revoluție din Georgia

Analistul politic rus Ivan Preobrajenskii a comparat situaţia din Moldova după transferul paşnic al puterii de la Partidul Democrat la noua coaliţie cu "revoluţia trandafirilor" din Georgia.

Situația din R. Moldova, comparată cu o revoluție din GeorgiaFoto: google.com

El a menţionat în comentariul său că "ceea ce s-a întâmplat la Chişinău este foarte asemănător cu schimbarea puterii în Georgia în 2003, unde, pentru a-l înlătura pe Eduard Şevardnadze de la putere, a fost nevoie, de asemenea, de eforturile comune ale tuturor marilor puteri", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

"Ţinând cont de experienţa georgiană, nu trebuie să uităm că asemenea uniuni nenaturale, precum coaliţia moldovenească "proeuropeană pro-Kremlin", nu se coexistă paşnic. 

Putem spune cu încredere că în viitorul apropiat în ţară va începe o nouă criză şi lupta pentru putere", prognozează expertul.

În acelaşi timp, el a recunoscut că "eliberarea neaşteptată de regimul oligarhic oricum este o noutate pozitivă".

"Pentru cetăţeni, orice concurenţă şi chiar confruntare politică este mai bună decât monopolizarea ţării de către o singură persoană. 

Celor care sunt indignaţi în această istorie cu implicarea externă ar trebui să li se amintească faptul că Moldova şi-a pierdut suveranitatea cu mult înainte de intervenţia străină - acest lucru s-a întâmplat atunci când mafia a înlăturat cetăţenii de la guvernarea propriei ţări", consideră Preobrajenskii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării