main logo
2171

SIS: Mobilizarea din diasporă nu are conexiune cu politicieni și partide

Faptul că unii moldoveni din diasporă se arată dispuși să pună la dispoziție câteva locuri în mașină pentru conaționalii lor care vor să ajungă la votare duminică și nu au posibilitatea e subiectul unei informări a SIS către autortități.

SIS: Mobilizarea din diasporă nu are conexiune cu politicieni și partideFoto: știri.md

Jurnal a intrat în posesia unui raport remis Comisiei Electorale Centrale de către SIS, în care se vorbește despre „procese mobilizatoare în cadrul diasporei în vederea deplasării la secțiile de votare”, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

În document sunt inserate postări de pe facebook ale moldovenilor stabiliți în diferite țări și care au publicat mesaje prin care anunță că au câteva locuri libere în mașină și ar putea să ia cu ei persoane care vor să meargă la vot dar nu au această posibilitate.

„După turul I al alegerilor prezidențiale, pe grupurile de facebook ale diasporei este fixată ascensiunea îndemnurilor privind necesitatea de „mobilizare în număr de două ori mai mare”, informează SIS.

Inițiatorii modibilizării sunt activiști, simpatizanți ai unor politicieni, precum și administratorii și șoferi ai unor firme de transport, se mai spune în document, menționându-se și oferirea transportului contra-plată de către firme de transport care însă, potrivit SIS, nu au nicio conexiune cu politicieni și partide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării