main logo
2862

SIS confirmă informațiile despre Igor Gorgan: Cunoaștem obiectivele

În contextul investigației publicate de The Insider, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) menționează că datele din posesia instituției confirmă veridicitatea informațiilor prezentate de jurnaliști. Totodată, SIS reiterează că ține în vizor „riscurile de securitate și acționează pentru prevenirea potențialelor crize, împiedicarea tentativelor de imixtiune externă în afacerile interne ale țării”.

SIS confirmă informațiile despre Igor Gorgan: Cunoaștem obiectiveleImagine simbol/Sursa: Zdg.md

Purtătorul de cuvânt al SIS, Daniela Mînzat, a declarat că informațiile deținute de către instituție indică asupra unui „nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de către Federația Rusă, orientate la ancorarea Republicii Moldova în spațiul său de influență”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„(…) Cunoaștem obiectivele, actorii, instrumentele și tacticile aplicate la adresa proceselor democratice ale Republicii Moldova. În contextul investigației jurnalistice realizate de către The Insider, SIS menționează că datele din posesia instituției confirmă veridicitatea informațiilor prezentate (…)”, a precizat Daniela Mînzat.

Știri.md amintește că publicația The Insider a obținut acces la o corespondență, pe aplicația Telegram, dintre fostul șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, cu curatorul său de la serviciul secret militar al Rusiei (GRU), colonelul Alexei Makarov. Gorgan îi raporta celui de-al doilea, în mod regulat, informații despre situația politică internă din țara noastră.

La scurt timp, cu precizări în acest sens a venit șeful Cabinetului președintelui, Adrian Băluțel. El a menționat că, în anul 2021, Igor Gorgan a fost destituit din funcție de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acum, drept urmare, distincțiile de stat oferite lui Gorgan în 2006 - „Meritul Militar”, 2015 - „Credință Patriei”, dar și gradele sale militare vor fi retrase.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării