main logo
1416

Sîrbu, despre dosarul interceptărilor II: Sunt falsuri grosolane

Acuzațiile aduse astăzi de către Chiril Moțpan la adresa fostei Guvernări sunt catalogate ca fiind niște minciuni și falsuri.

Sîrbu, despre dosarul interceptărilor II: Sunt falsuri grosolaneFoto: știri.md

Cel puțin asta afirmă deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, într-un comentariu oferit pentru Unimedia, transmite Știri.md

Potrivit acestuia, PDM nu a interceptat pe nimeni niciodată, întrucât este ilegal. 

„Nici nu a dat astfel de indicații. Sunt falsuri grosolane susceptibile de răspundere civilă conform legislației. Dacă existau sau nu careva măsuri speciale de investigație, atunci organele de drept să se clarifice asupra temeiniciei și legalității. Dacă cineva a admis abuzuri să răspundă conform legii”, a declarat Sîrbu.

Deputatul spune că regretă politizarea acestui subiect.

„Nai mult, dacă domnul Moțpan, în virtutea funcției a obținut careva informații confidențiale, are tot dreptul să se adreseze organelor de drept pentru verificare. Iar dacă domnul Moțpan încalcă deliberat regimul confidențial al informațiilor, care i-au devenit cunoscute în virtutea funcției, fapt ce poate dăuna intereselor legitime ale altor persoane, atunci suntem în fața unui abuz și exces de putere din partea dlui, fapt care se pedepsește conform legii. Lupta politică trebuie dusă pe căi legale și nu invers”, a conchis Sergiu Sîrbu.

Amintim că președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, care astăzi a prezentat o listă cu mai multe persoane, care ar fi fost interceptată. Potrivit acestuia, aceste interceptări au fost făcute la indicația fostului regim.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării