main logo
973

Sîrbu, despre demisia membrilor CC: O decizie generată de presiuni

Democratul Sergiu Sîrbu a declarat că decizia judecătorilor Curții Constituționale de a demisiona s-ar datora presiunilor politice din partea actualei guvernări.

Sîrbu, despre demisia membrilor CC: O decizie generată de presiuni

Contactat telefonic acesta a afirmat că acest fapt este un precedent neplăcut pentru Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info

„Eu cred că trebuie să înțelegem și contextul. Contextul este o presiune fără precedent, la care a fost supusă cu regret unica autoritate juridică constituțională. În ultimele zile, ultimele săptămâni o astfel de presiune nu a mai fost niciodată. O astfel de presiune contravine Constituției. Niciodată nu vom putea să avem instituții independente dacă noi nu vom respecta prevederile Constituționale și nu vorbesc aici de CC. Nu vreau să comentez decizia judecătorilor, eu doar vreau să regret acele acțiuni orchestrate de presiune politică față de multe instituții independente, fără a avea careva probe. Sper că noua coaliție, noua guvernare nu va mai orchestra acțiuni politice și față de orice demnitar public.

Evident că presiunea este politică, chiar dacă ne plac sau nu ne plac. CC a avut multe decizii care au fost criticate, care până la urmă au fost acceptate”.

Sîrbu a mai adăugat că aceasta este un precedent, care nu este foarte plăcut, iar „astfel, independența instituțiilor statului va fi doar pe hârtie. 

„O autoritate nu va avea nicio independență, deoarece fiecare dată când va candida în funcție va ști că în orice moment la orice presiune politică vor putea fi demiși și va fi schimbată legea ca să poată fi demiși. Regretăm doar precedentul care pe viitor va fi anulată orice independență la orice instituție. Și probabil că actuala guvernare sesizează acest fapt, probabil acționează pe emoții, dar pe viitor am putea să avem consecințe și repercusiuni foarte neplăcute ce ține de dezvoltarea unui stat de drept”, a conchis acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării