main logo
2797

Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS

Deputatul Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care, potrivit deputatului, au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale.

Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPSFoto: știri.md

Aceasta după ce nu i s-a permis să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md.

„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, când, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere. În 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova”, a spus Sergiu Sîrbu.

Deputatul mai menționează că pe 26 februarie, ofițerii SPPS, care se aflau la postul de pază de la poarta instituției prezidențiale, l-au bruscat și i-au îngrădit accesul la ședința CSS.

„Le reamintesc ofițerilor SPPS și șefului statului că deputatul are dreptul să intre în orice instituție a statului, după ce se legitimează. Orice atitudine degradantă la adresa oricui este inadmisibilă. Angajații SPPS trebuie să-și îndeplinească misiunea conform legii, nu să se transforme într-un batalion personal al președintelui, care fac scut atunci când deputații care nu sunt pe placul Maiei Sandu vin la Președinție”, mai spune deputatul.

Amintim că deputatul Platformei parlamentare „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției, prin care a fost invitat inițial să participe la ședința CSS, iar ulterior i s-a comunicat să nu se prezinte.

Ulterior, Maia Sandu a precizat că Președintele Comisie de securitate, apărare și ordine publică, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat la participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din cauza unui conflict de interese.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării