main logo
494

Simion: Leancă va fi prietenul Rusiei în Parlamentul European

Liderul mişcării unioniste în Moldova, George Simion, consideră că, dacă vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, va reuşi să devină eurodeputat, el va completa grupul prietenilor Rusiei în Parlamentul European.

Simion: Leancă va fi prietenul Rusiei în Parlamentul European

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta Simion, care este candidat independent la alegerile europarlamentare apropiate, a declarat în ajun, în cadrul unor dezbateri televizate în România, fiind indignat de faptul că Leancă vrea să ajungă la Bruxelles după ce, în 1989, a fost rezident al Ambasadei URSS la Bucureşti, transmite Știri.md.

"Dacă Victor Ponta (liderul partidului Pro-România, pe listele căruia candidează Leancă la alegerile pentru Parlamentul European - "I.") nu ştie, să se intereseze ce făcea Leancă pe 21 decembrie 1989 împreună cu Dumitru Diacov. (...) Acum el vrea nu în Ambasada URSS, ci în Parlamentul European. Ştiu că Federaţia Rusă şi-a trimis mulţi reprezentanţi în Parlamentul European. Iar Leancă, prin intermediul lui Victor Ponta, va completa această listă a prietenilor Rusiei în Parlamentul European. Vreau să-i demasc. Şi încă ceva: Iurie Leancă este cel mai bun prieten al lui Vlad Plahotniuc - asta e problema", a spus candidatul.

El a reamintit că Leancă a absolvit Institutul de Relaţii Internaţionale de la Moscova în 1986. Şi-a început cariera în serviciul diplomatic sovietic. Din mai până în octombrie 1989, a lucrat la Ambasada URSS în România în calitate de al doilea secretar.

George Simion candidează la funcţia de europarlamentar cu sloganul "România Mare în Europa", promovând astfel idei precum unirea Basarabiei cu România, apărarea drepturilor românilor în comunităţile istorice, susţinerea românilor din judeţele Harghita şi Covasna, evaluarea potenţialului diasporei şi lupta împotriva sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României şi Moldovei.

El intenţionează să devină în Parlamentul European "vocea românilor de pretutindeni, dar nu a partidelor politice".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării