main logo
423

Silvia Radu: Salariile angajaților din medicină care sunt contractați de CNAM vor crește cu 10-20%

Ministra sănătății, muncii și protecției Sociale, Silvia Radu, anunță că salariile medicilor și lucrătorilor medicali contractați de Compania Națională de Asigurări în Medicină vor crește cu 20% și, respectiv, 10%.

Silvia Radu: Salariile angajaților din medicină vor crește cu 10-20%

Despre aceasta ministra a declarat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Ministra spune că un proiect în acest sens a fost elaborat și urmează să fie dezbătut în Guvern. „Guvernul a propus modificarea legii salarizării pentru lucrătorii bugetari, însă această lege nu viza medicii și lucrătorii medicali contractați de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

De aceea, s-a intervenit pentru a se găsi o soluție. 41 de mii de angajați din domeniul medical vor beneficia de o majorare salarială de 20% pentru medicii calificați și 10% pentru restul personalului medical angajat”, a afirmat Silvia Radu.

Potrivit ei, de aceste majorări vor beneficia peste 10 mii de medici, peste 19 mii de angajați ca personal medical mediu și peste 10 mii de angajați cu calificare mai mică. Silvia Radu spune că această majorare nu va afecta bugetul CNAM.

Ministra spune că în prezent salariul mediu al medicilor calificați este de peste șapte mii de lei, iar ca urmare a majorării acesta va crește cu aproximativ 1,5 mii de lei.

Personalul medical de calificare medie are un salariu mediu de cinci mii de lei, iar după majorare acestea vor crește cu aproximativ 500 de lei.

„Noi am pregătit acest proiect recent, am avut negocieri cu CNAM, am găsit resursele necesare datorită eficientizării achizițiilor, inclusiv reducerii cheltuielilor datorită aplicării noilor sisteme de procurări în sectorul bugetar. Lucru care ne-a permis să găsim acele fonduri la CNAM, care vor fi înaintate spre aprobare în acest sistem de majorare a salariilor”, a declarat Silvia Radu.

Ministra susține că prevederile urmează să intre în vigoare la 1 decembrie, iar de majorări lucrătorii din sistem vor beneficia la începutul anului viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării