main logo
1623

Sfatul unui expert pentru partidele care vor dizolvarea Parlamentului

Partidele care vorbesc despre dizolvarea Parlamentului moldovenesc ar trebui, după consultări, în conformitate cu toate procedurile constituţionale, să prezinte o declaraţie comună, spune directorul Oral History Institute, Alexei Tulbure.

Sfatul unui expert pentru partidele care vor dizolvarea ParlamentuluiFoto: știri.md

Potrivit Infotag, el a explicat pe reţelele de socializare că "aceste partide, care au majoritatea numărului de mandate, îşi asumă public obligaţia de a nu sprijini de două ori candidaţii numiţi de preşedinte pentru funcţia de prim-ministru, ceea ce va duce la dizolvarea Parlamentului şi la alegeri anticipate", transmite Știri.md.

Potrivit expertului, acesta va fi "un comportament onest, chiar dacă această obligaţie sună oarecum neobişnuită şi chiar absurdă".

"Acesta este comportament al oamenilor de stat înţelepţi, care iau decizii responsabile în momente dificile pentru ţară. Dar acest lucru este posibil numai dacă toată lumea acţionează în conformitate cu interesul naţional. 

După înfrângerea în alegerile prezidenţiale, PSRM trebuie să-şi consolideze poziţia pe "flancul stâng" ca o forţă politică responsabilă, pe al cărui cuvânt ne putem baza. 

Dacă socialiştii, pe de o parte, vorbesc despre alegeri anticipate şi, pe de altă parte, creează o majoritate cu partidul Şor, atunci declaraţia menţionată nu va avea loc şi nimeni nu va avea încredere în PSRM ", consideră Tulbure.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării