main logo
411

Sfatul lui Iurie Leancă pentru opoziția de dreapta din R. Moldova

Opoziţia de dreapta, care pretinde a fi proeuropeană, trebuie să vorbească cu reprezentanţii oficiali ai UE de la Bruxelles despre viitorul Moldovei, nu doar să critice guvernarea, chiar dacă are motive de critică, consideră vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă.

Sfatul lui Iurie Leancă pentru opoziția de dreapta din Moldova

Potrivit Știri.md cu referire la Infotag, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că politicienii din Moldova adesea "îşi pierd forţele pentru lupte interne, dar au puţin interes faţă de ceea ce se întâmplă în afara republicii".

„În lume se produc diferite evenimente - bune şi rele, dar lupta internă nu ne permite să privim spre viitorul ţării. Situaţia din regiunea noastră depinde de evenimentele din Occident. În Italia, a fost format un guvern al forţelor populiste, care propun anularea sancţiunilor împotriva Rusiei", a spus el.

În opinia sa, problema integrării europene a Moldovei şi a ţărilor din regiune ar trebui să se afle în centrul atenţiei UE, deoarece fără aceasta republica "nu are viitor şi nici şanse de dezvoltare".

„Mi-aş dori foarte mult ca de viitorul Moldovei să nu se preocupe doar guvernarea, ci şi opoziţia care pretinde a fi proeuropeană. Atunci când mergem la Bruxelles şi alte capitale europene, opoziţia trebuie să vorbească despre viitorul Republicii Moldova într-un context european", consideră vicepremierul.

Iurie Leancă susţine că după alegerile parlamentare din 2018, Moldova va reuşi să formeze o alianţă proeuropeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării