main logo
5182

Sesizarea unui deputat după scumpirea carburanților: Ar fi criminal

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook că a solicitat de la ANRE informații mai detaliate privind scumpirile la carburanți.

Sesizarea unui deputat după scumpirea carburanților: Ar fi criminalFoto: știri.md

Potrivit deputatului, astfel de scumpiri nu sunt o surpiză și acestea se întâmplă mereu după alegeri, transmite Știri.md.

''Eu nu am datele la mână, dar pot să pun pariu că nu avem scumpiri la tarife și carburanți înainte de alegeri.

Înainte de alegeri noi putem avea chiar ieftiniri. Iar după alegeri încep scumpirile. Ca și azi. Și din nou bătaie de joc de oameni. Și din nou „conform legislației”. 

Ca să nu speculăm, am solicitat informație punctuală referitor la deciziile ANRE în acest sens din ultimii 10 ani. Când ANRE a aprobat scumpiri și când au fost ieftiniri. 

După asta o să suprapunem cu alegerile. 

Și o să vedem ce iese. Deși anticipez cam ce o să iasă, eu chiar sunt curios. 

Iar dacă o să iasă că scumpirile/ieftinirile merg prin coincidență la fel de ciclic ca și alegerile, atunci o să avem tot dreptul să constatăm o clară influență politică în ANRE. 

Noi toți plătim impozite pentru ca să existe un arbitru INDEPENDENT care să se asigure că noi plătim prețuri optime pentru resursele energetice. 

Cifrele vor vorbi de la sine cât de independentă este această instituție și cât de tare își merită existența. Cifrele sunt o chestie foarte încăpățânată. E cam greu uneori să le contrazici.

Iar dacă în baza cifrelor vom avea motive să credem că într-o anumită perioadă de timp ANRE a luat decizii în funcție de agenda politică a țării... asta ar fi scandalos și da, criminal'', a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării