main logo
583

Sergiu Sîrbu, despre proiectul majorității parlamentare: Încălcați Constituția

Parlamentul dezbate în aceste clipe proiectul ce prevede interpretarea unor articole din Legea Procuraturii, care vizează numirea procurorului general interimar.

Sîrbu, despre proiectul majorității parlamentare: Încălcați ConstituțiaFoto: stiri.md

Democrații acuză majoritatea parlamentară că atentează la independența Procuraturii și fac o imixtiune în puterea judecătorească, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Acest proiect de lege este diabolic, care vine ca o veritabilă tentativă de uzurpare a puterii judecătorești în R. Moldova. Reprezintă un atac la independența Procuraturii. Dați cu piciorul la Consiliul Superior al Procurorilor și îl eliminați din acest proces de numire a procurorului general”, a acuzat democratul Sergiu Sîrbu.

Democratul mai spune că prin modificările care se propun la Legea Procuraturii s-ar încălca principiul separării puterilor în stat, dar și Constituția, care prevede că Consiliul Superior al Procurorilor este un organ autonom și nimeni nu-i poate dicta.

„Am ținut cont de prevederile constituționale, dar și de un document foarte important care a fost adoptat de Parlament, care declară caracterul captiv al statului”, le-a răspuns democraților Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

Majoritatea parlamentară a propus interpretarea articolelor din Legea Procuraturii, pentru ca  să fie stipulat expres în lege că procurorul general interimar este desemnat de CSP, prin decret prezidențial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării