main logo
778

Sergiu Litvinenco: Ipocrizia celor de la PDM devine proverbială

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după ce Partidul Democrat din Moldova (PDM) au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au contestat numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Sergiu Litvinenco: Ipocrizia celor de la PDM devine proverbialăFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Litvinenco scrie că "ipocrizia celor de la PD devine proverbială", transmite Știri.md.

"Trebuie să fii de o ipocrizie fără margini ca să votezi numirea procurorului general interimar și apoi să sesizezi la Curte neconstituționalitatea actului de numire. Sau PD-ul a votat procurorul general interimar sperând că ultimul va fi indulgent și va face abstracție de fărădelegile comise de cei din PD? Cine poate explica logica sau lipsa acesteia? Ipocrizia celor de la PD devine proverbială", a comentat deputatul. 

Știri.md amintește că 12 deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au contestat numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, cât și cer să fie suspendat proiectul de lege cu privire la modificările la Legea Procuraturii, ce se referă la procedura de numire a procurorului general.

Potrivit democraților, în procesul de numire în funcție a procurorului general interimar s-au încălcant flagrant toate procedurile procesului legislativ prevăute de Regulamentul Parlamentului și alte acte normative, fără să fie respectate termenele de examinare, fără nici un aviz și expertiză, și fără ca deputații să aibă posibilitate să dezbată și să înainteze amendamente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării