main logo
917

Sergiu Litvinenco, despre demisia șefului Procuraturii Anticorupție

Deputatul Sergiu Litvinenco susține că demisia șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, ar fi din unele interese economice, făcând referire la arestul proprietarului rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga.

Sergiu Litvinenco, despre demisia șefului Procuraturii Anticorupție

Politicianul este de părere că funcția de frunte a Procuraturii Anticorupție ar putea fi preluată „de cineva mai nociv”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Chiar dacă lumea care cunoaște ceea ce se întâmplă în interiorul organelor procuraturii zice că nivelul de toxicitate a lui Morari este net inferior celui care emană de la Procurorul General Harunjen, demisia acestuia este, cel mai probabil, benefică. Or, deși nu cunoaștem cauzele și motivele acestei demisii - fie că e vorba de banale interese economice (preluarea ”Andy’s Pizza” și ”La Plăcinte”), fie că este vorba de lupta pentru dragostea oligarhului-șef - și, totodată, există o mare probabilitate că locul lui Morari să fie preluat de cineva mai nociv decât el, toată această situație vorbește despre aceea că sistemul nu este chiar atât de ”beton” cum vrea cineva să-l prezinte”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia. Responsabili de la Procuratura Generală au confirmat că săptămâna trecută a fost recepționată cererea de demisie a lui Morari.

La adresa redacției a venit o scrisoare prin care Viorel Morari este acuzat că ar ajuta mai multe persoane în soluționarea dosarelor penale.

În acest caz, PCCOCS și SIS au reținut cinci persoane în cazul unei tentative de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”. În scrisoarea de astăzi, se menționează că cel care ar fi încercat să îl deposedeze pe Viorel Varzari ar fi Andrei Tranga, Grigore Karamalak, un italian și un cetățean rus stabilit în Austria. 

„Protectorul lui Tranga, Grigore Karamalak, a pus ochiul pe o nouă afacere de succes de la Chișinău. SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale “ARTINOX”, fondată în februarie 2010 de către omul de afaceri de la Chișinău, Viorel Varzari”, se arată în scrisoare. În tot acest caz ar fi fost implicat și șeful PA, Viorel Morari.

Procuratura Anticorupție nu a comentat acuzațiile aduse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării