main logo
3226

Sergiu Caraman, despre cazul Victoriei Sanduța: Ține de integritatea ei

Sergiu Caraman, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, consideră că trebuie sesizată Inspecția Judiciară în contextul postărilor de pe Facebook ale Victoriei Sanduța și să le analizeze din perspectiva eticii judiciare.

Sergiu Caraman, despre cazul Victoriei Sanduța: Ține de integritatea eiColaj: Știri.md

„Membrul care a adresat majoritatea întrebărilor legate de postările pe Facebook ale doamnei judecător, am văzut că a votat pentru promovarea judecătorului în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Totodată, membrul CSM care preponderent a adresat aceste întrebări, a afirmat că are o opinie concurentă în sensul că, chiar dacă a votat pentru, dumnealui consideră că trebuie sesizată Inspecția Judiciară legat de acele postări și să le analizeze din perspectiva eticii și disciplinei judiciare”, susține Sergiu Caraman, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit acestuia, votul pe care l-a exprimat împotriva promovării judecătoarei nu a vizat publicațiile sale de pe Facebook. El regretă că toți cei care au criticat respingerea numirii în funcție au văzut doar întrebările legate de postări.

„În cadrul ședinței au fost adresate și întrebări ce țin de integritatea. Votul împotrivă ține de integritatea dumneaei și modul cum aplică legea. Un membru al CSM a adresat întrebări acestui magistrat legate de o cauză penală pornită pe numele unei rude apropiate a acestui judecător. Ruda a fost și condamnată. Este o sentință care e irevocabilă. Deținând funcții publice a comis o infracțiune de abuz și tot ruda respectivă a donat bunuri acestui judecător. Asta nu vorbește despre integritate?”, a explicat Sergiu Caraman.

Știri.md amintește că magistrata Victoria Sanduța a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Aceasta va fi propusă președintei Maia Sandu pentru eliberarea din funcția de judecător.

Magistrata Victoria Sanduța susține că decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care aceasta a fost respinsă pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă „este o soluție ilegală pronunțată de președintele interimar al CSM printr-un exces de putere”.

Video: Youtube/TV8

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării