749
2
Serghei Lavrov, îngrijorat de vorbitorii de limbă rusă din Moldova
749
2

Autoritățile de la Kremlin își fac griji pentru vorbitorii de limba rusă din Moldova. Așa a dat de înțeles ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul briefingului de presă susținut împreună cu omologul său moldovean, Nicu Popescu.

„Am discutat subiectul necesității întreprinderii măsurilor de conservare a limbii ruse în Moldova. Colegii noștri au luat în calcul solicitarea noastră și cred că asta va permite să nu admitem îngustarea artificială a spațiului vorbitorilor de limbă rusă și a rușilor din Republica Moldova”, a punctat Lavrov, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Reamintim că astăzi, Ministrul de Externe al Rusiei a avut o întrevedere, la Moscova, cu omologul său moldovean, Nicu Popescu. Cei doi au discutat mai multe subiecte ce vizează relațiile moldo-ruse.

În Republica Moldova, limba rusă este vorbită atât ca limbă exclusivă (14,1% din cetățeni), cât și ca limbă secundară (16%). Rusa are neoficial statutul de „limbă pentru comunicare interetnică” în țara noastră. De asemenea, este declarată limbă oficială în Găgăuzia și în regiunea transnistreană.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter