main logo
606

Serebrian: Presupusul atac terorist din Transnistria ar putea face parte din planul Rusiei

Presupusul atac terorist împotriva mai multor așa-ziși oficiali de la Tiraspol, apoi asupra Delegației OSCE, ar fi avut scopul de îngrădire a accesului diplomaților străini în regiunea transnistreană, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Serebrian: Transnistria ar putea fi atrasă într-un plan de destabilizare

Oficialul însă nu exclude faptul că aceste acțiuni ar putea face parte din scenariul Federației Ruse de destabilizare a situației din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

„Am observat acțiuni în acest sens pe parcursul anului 2022. Nu putem exclude nici faptul că, voluntar sau involuntar, regiunea transnistreană ar putea fi atrasă într-un astfel de plan de destabilizare. Atât timp cât dosarul nu este soluționat, cât timp sunt atâta probleme legate de regiunea respectivă, prezența militară străină, rusă inclusiv, prezența acelui arsenal important la Cobasna, pericole de destabilizare există și pericolul ca această regiune să fie cumva implicată în procesul de destabilizare există, nu putem nega acest lucru”, a declarat Oleg Serebrian.

Amintim că în data de 9 martie așa-numitul minister al securității de stat din regiunea transnistreană a anunțat că ar fi prevenit un „atac terorist” împotriva mai multor „oficiali” din republica nerecunoscută, care ar fi fost pregătit la indicația Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Autoritățile de la Kiev au respins acuzațiile, calificându-le drept o provocare regizată de Moscova, care „a ocupat și controlează” regiunea transnistreană.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării