main logo
743

Serebrian: Chișinăul e în favoarea menținerii actualului status-quo

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că Chişinăul este în favoarea menţinerii dialogului cu Tiraspolul şi a actualului status-quo.

Serebrian: Chișinăul e în favoarea menținerii actualului status-quoFoto: zonadesecuritate.md

Potrivit Infotag, despre acest lucru el a afirmat într-un interviu acordat pentru jurnal.md, transmite Știri.md.

"Republica Moldova este în favoarea menţinerii dialogului şi a status quo-ului şi în niciun caz nu va contribui la dezgheţarea conflictului, dar dacă avem această sursă de conflict, trebuie să fim pregătiţi pentru orice evoluţie.

Mulţi observatori politici consideră că există un interes pentru destabilizarea situaţiei interne din Moldova.

În asemenea condiţii, conflictul transnistrean poate juca un rol sinistru. Dezgheţarea lui ar putea deveni o mare problemă pentru noi toţi, o criză de proporţii reale", a recunoscut Serebrian.

El a subliniat că "din moment ce avem acest focar de conflict, trebuie să fim pregătiţi pentru orice evoluţie a evenimentelor". În acest context, el a atras atenţia asupra declaraţiilor negociatorului transnistrean Vitali Ignatiev, care a anunţat recent la Moscova dorinţa Transnistriei de a deveni parte a Rusiei.

"Am fost surprinşi de aceste afirmaţii, pentru că nu fac decât să adauge tensiune, tensiune inutilă. Dimpotrivă, încercăm să arătăm deschidere maximă.

Până în iunie, când Moldova a primit statutul de ţară candidată la UE, Tiraspolul a asigurat atât Kievul, cât şi Chişinăul că doreşte să fie cât mai departe de orice implicare în conflict sau resuscitarea unui conflict armat. Dar aceste declaraţii ale Tiraspolului în situaţia actuală au sunat aproape de rău augur", consideră Serebrian.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării