main logo
430

Serebrian: Chișinăul continuă procesul de soluționare a diferendului

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu o delegație de politicieni și activiști ai societății civile din Republica Polonia, organizată de Forumul de Securitate de la Varșovia, printre care Paweł Kowal, copreședintele Comisiei pentru afaceri externe al Seismului Republicii Polone și Jacek Czaputowicz, fostul ministru polonez al Afacerilor Externe.

Serebrian: Chișinăul continuă procesul de soluționare a diferenduluiFoto: știri.md

Interlocutorii au abordat în mod prioritar subiecte legate de situația regională de securitate în contextul noilor provocări generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, precum și eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în comun cu partenerii externi pentru menținerea stabilității și securității pe această dimensiune, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Vicepremierul Oleg Serebrian a trecut în revistă evoluțiile marcate în procesul de reglementare transnistreană, evidențiind și de această dată necesitatea realizării obiectivelor de demilitarizare și democratizare a regiunii transnistrene, factori ce vor impulsiona procesul de reintegrare a țării.

A fost reafirmată determinarea Chișinăului de a continua procesul de soluționare pașnică a conflictului transnistrean, cu păstrarea necondiționată a obiectivului strategic de integrare europeană.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a mulțumit pentru sprijinul oferit și interesul sporit față de provocările cu care se confruntă Republica Moldova, printre care și conflictul transnistrean.

Delegația din Republica Polonia se va afla la Chișinău în perioada 22-23 martie 2023, având planificate mai multe întrevederi cu reprezentanți guvernamentali și ai societății civile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării