main logo
1353

Senator rus: Ucraina, Moldova și Georgia sunt curțile din spate ale NATO

Senatorul rus Konstantin Kosaciov consideră că "în ultimul sfert de secol, NATO a transformat fără rușine în "străinătate apropiată" mai întâi țările din Europa de Est, apoi țările baltice, iar acum Ucraina, Moldova şi Georgia".

Senator rus: Ucraina, Moldova și Georgia sunt curțile din spate ale NATOFoto: realitatea.md

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram, comentând faptul că Rusia a fost declarată de bloc drept principala amenințare, transmite Știri.md.

"Da, acestea sunt curțile din spate ale Alianţei Nord-Atlantice (Ucraina, Moldova şi Georgia), dar chiar şi acolo nimic şi nimeni nu are voie în afară de Bruxelles şi Washington. Politică specială şi drepturi exclusive", a menţionat Kosaciov.

El a amintit că, în 1996, când Rusia a aderat la Consiliul Europei, "una dintre obligaţiile care i-au fost impuse a fost refuzul necondiţionat la utilizarea sintagmei "străinătatea apropiată" în raport cu ţările vecine".

"Şi acum, un sfert de secol mai târziu, NATO declară Rusia principala ameninţare. Permiteţi-mi să vă reamintesc că niciuna, repet, niciuna dintre acţiunile Rusiei nici în ultimul sfert de secol, nici în ultimele patru luni nu au afectat în vreun fel şi nu afectează teritoriile ţărilor NATO. Dar - "ameninţare", "rival" şi chiar "duşman"", a spus senatorul.

El nu vede "nimic condamnabil în returnarea termenului "străinătatea apropiată" în lexiconul diplomatic şi în practica de politică externă a Federaţiei Ruse".

"Geografia nu poate fi modificată şi, în ceea ce priveşte conţinutul, nu există nimic umilitor pentru partenerii Rusiei: prietenii şi rudele sunt numiţi rude, iar "străinătate" în acest caz va sublinia doar respectul pentru independenţa şi suveranitatea vecinilor. 

Adică acele calităţi ale strategiei noastre în lumea exterioară, de care nu este nici pomină în noua strategie NATO, care, fără niciun motiv, a declarat Rusia drept principală ameninţare pentru sine", a scris Kosaciov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării