main logo
4063

Senatoarea de Iași, către Chicu: Mujic needucat cu limbaj grobian

Prim-ministrul Ion Chicu continuă să fie criticat pentru atacul pe care l-a avut vineri la adresa europarlamentarului, șeful delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan, și României.

Senatoarea de Iași, către Chicu: Mujic needucat cu limbaj grobian

Senatoarea de Iași Laura-Iuliana Scântei a ales să îi adrese premierului moldovean un mesaj extrem de dur, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Senatoarea califică criticile lui Chicu drept „o ieșire românofobă fără precedent la adresa României”.

„Un politruc, un mujic de la Chișinău s-a trezit să mulțumească într-un mod incalificabil României pentru ajutorul dat fraților noștri de peste Prut în lupta cu noul coronavirus.

Prim-ministrul moldovean Ion Chicu a avut o ieșire românofobă fără precedent la adresa României, pe care a acuzat-o că „geme de cea mai mare corupție din Europa”, iar politicienii români care susțin inclusiv interesele Moldovei la Bruxelles, precum europarlamentarul Siegfried Mureșan, sunt niște „ratați” și „băiețași” care vin cu „patronajul” peste noi…””, a scris Scântei pe o rețea de socializare.

În opinia acesteia, Chicu a reușit de unul singur ceea ce nici opoziția de la Chișinău nu a reușit și anume s-a descalificat în așa hal încât nici proprii cetățeni nu-l recunosc ca fiind unul de al lor.

„Ori suferiți de o gravă amnezie, ori au început să vă strângă sforile celor care v-au pus în funcție. Pentru amnezie, vă ajutăm tot noi să vă reamintiți”, a scris aceasta exemplificând că:

1. România a furnizat Republicii Moldova în mod dezinteresat, din banii românilor, ajutoare de peste 3,5 milioane de euro în echipamente sanitare si medicamente pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

A fost decizia politicienilor români de la București – a Președintelui României si a Guvernului român, cetățeni si politicieni de pe ambele maluri ale Prutului solicitând și apreciind efortul românilor în aceasta teribilă criză.

2. România a trimis în Moldova de peste Prut o echipă de 42 cadre medicale să lupte cot la cot împreună cu medicii moldoveni pentru salvarea vieților.

Șapte dintre ei s-au întors bolnavi de Covid-19. Și acești medici sunt niște „ratați” și niște unii buni de „adus mingi” pentru dumneavoastră ca politician?

3. Toate forurile europene vă spun că ați călcat în picioare obligațiile din Acordul de Asociere cu UE, că ați blocat reformele instituționale promise în Moldova, ați destabilizat situația politică și ați împovărat cetățenii lăsându-i să se descurce singuri în fața pandemiei.

Ultimul raport al Parlamentului European vă arată că sunteți nu doar amnezic, arogant și politruc, dar țineți o țară cu oameni harnici și cinstiți într-o sărăcie lucie, sub talpa unor autorități corupte, pentru că nu vă plac adevărata democrație, independenta justiției și principiile statului de drept.

4.Ați blocat investigarea fraudei bancare din 2014 și tragerea la răspundere a celor vinovați, dar așteptați încă, ajutorul financiar al României și al Uniunii Europene.

Cât tupeu puteți avea să denigrați politicienii români care au susținut cauza Republicii Moldova în Uniunea Europeană si v-au adus 87 milioane Euro aprobați de CE în luna aprilie în cadrul inițiativei Team Europe şi alți 140 milioane de euro din Parteneriatul estic?

„Ca politician român, senator, consider că atitudinea pe care a avut-o primul ministru Ion Chicu îl reprezintă doar pe el, gol-goluț, așa cum e – un mujic needucat, fără maniere diplomatice, cu limbaj grobian, care nu are ce căuta în fruntea unui guvern de țară care dorește să fie sub cupola Europei.

Chicu&Co nu îi reprezintă pe cetățenii moldoveni onești, harnici, care au bună creștere, respect și sunt recunoscători pentru orice ajutor primit din România ori din UE.

De aceea, pentru ei, pentru moldovenii de peste Prut, le vom fi în continuare aproape și vom sta și pentru ei în linia întâi în forurile europene, pentru a-i aduce pe un drum comun european”, se mai arată în mesajul senatoarei de Iași, Laura-Iuliana Scântei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării