main logo
556

Șeful statului a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat astăzi, 3 august, prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională, formată în baza Decretului semnat recent.

Dodon a prezidat prima ședință a Comisiei pentru reforma constituțională

Șeful statului a salutat foștii președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova, foștii judecători, alți juriști practicieni și specialiști în dreptul constituțional, care au intrat în componența Comisiei și le-a adresat mulțumiri pentru disponibilitatea de a participa la elaborarea propunerilor de revizuire a Legii Supreme, transmite Știri.md.

Igor Dodon a subliniat importanța unor astfel de modificări, deoarece timp de 10 ani s-au înregistrat numeroase cazuri de interpretare liberă sau extensivă a unor prevederi ale Constituției, dar și utilizarea Curții Constituționale ca instrument politic, ceea ce a provocat situații de criză.

Știri.md amintește că de Ziua Constituției Republicii Moldova, președintele țării noastre, Igor Dodon, a semnat un Decret privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională.

Vezi și:

Care ar fi căile legale de revizuire a Constituției inițiate de Dodon

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării