9 dec, 2019 10:50
3 734
0

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, suspendat din funcție

9 dec, 2019 10:50
3 734
0

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, suspendat din funcție

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful PA, Viorel Morari.

Știri.md amintește că Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale sunt supuse unui control complex care a fost emis de către procurorul general.

Potrivit surselor ZdG, în aceste clipe, circa 20 de reprezentanți speciali desemnați ai PG se află la sediul Procuraturii Anticorupție.

În ultima perioadă, Procuratura Anticorupție a anunțat despre efectuarea mai multor investigații în cazuri de interes public, cum ar fi anunțarea în căutare a fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc; aplicarea sechestrului în cadrul dosarului pentru îmbogățire ilicită a judecătorului Ion Druță; perchezițiile la domiciliul judecătorului Oleg Sternioală; reținerea fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă; efectuarea a 48 de percheziții la S.A. „Metalferos” și alte companii interpuse, precum și anularea ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale în cazul finanțării din Federația Rusă a Partidului Socialiștilor.

„Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale Procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în Dispoziții pentru perioada 2016 – prezent”, se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter