main logo
634

Șeful misiunii OSCE: Rusia este un partener important în negocierile 5+2

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Kelly Keiderling, consideră Rusia un partener important în procesul de reglementare transnistreană.

Șeful misiunii OSCE: Rusia este un partener important în negocierile 5+2Foto: Fb.com/OSCE Mission to Moldova

După cum relatează "INFOTAG", ea a scris despre acest lucru pe reţelele sociale după o întâlnire cu reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, şi cu reprezentantul Rusiei pentru reglementarea transnistreană, Vitali Treapiţîn, transmite Știri.md.

"Rusia este un partener important în negocierile "5+2", deoarece acest format ajută părţile (Moldova şi Transnistria) să ajungă la o înţelegere de durată şi pe termen lung", a spus ea.

Kelly Keiderling a informat delegaţia "cu privire la situaţia actuală în procesul de reglementare transnistreană şi proiectele implementate de OSCE pentru apropierea populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului". Ea a remarcat, de asemenea, monitorizarea constantă pe care Misiunea o desfăşoară pe ambele maluri ale râului. A subliniat, totodată, eforturile active pe care liderii ambelor părţi le-au depus în ultimul an pentru a menţine pacea în regiune.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării