main logo
1912

Șeful IGP anunță câți bani se duc lunar pentru finanțarea ilegală a partidelor

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Viorel Cernăuţeanu, a declarat că aproximativ 10 milioane de euro sunt direcţionaţi lunar spre finanţarea ilegală a partidelor din Moldova.

Șeful IGP anunță câți bani se duc pentru finanțarea ilegală a partidelorImagine simbol

Potrivit Infotag, în cadrul unei emisiuni la postul TV8, ofiţerul a afirmat că Poliţia încearcă să întrerupă acest tip de finanţare, dar nu întotdeauna le reuşeşte, transmite Știri.md

„Aceşti bani sunt în principal direcţionaţi către finanţarea partidelor legate de oligarhul fugar Ilan Şor. În acest sens se folosesc diferite scheme. Printre acestea se numără angajarea de curieri care aduc în Moldova sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro de fiecare dată. Intrarea cu o sumă de până la 10.000 de euro este permisă de lege. Se folosesc şi alte scheme - există 6-7 scheme diferite, care sunt folosite de grupările criminale”, a declarat şeful Inspectoratului General de Poliţie.

Potrivit lui Cernăuţeanu, forţele de ordine au efectuat mai multe percheziţii în birourile partidelor legate de Şor. În prezent, în cadrul anchetelor penale privind finanţarea ilegală, aproximativ 60 de persoane au fost acuzate, iar bunuri în valoare de aproximativ 10 milioane de lei au fost sechestrate.

Răspunzând la întrebările adresate, Cernăuţeanu a confirmat că Ilan Şor se află la Moscova din data de 25 februarie.

„Rusia refuză să îl extrădeze, susţinând că este condamnat din motive politice. Se pare că Şor s-a mutat în Rusia pentru a primi mai uşor instrucţiuni privind acţiunile de destabilizare a situaţiei din Moldova”, a spus Cernăuţeanu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării