main logo
397

Șeful economiei de la Tiraspol anunță principala direcție strategică

Luni, la Tiraspol a fost prezentat "Proiectul comercial rus". Acesta este promovat de Agenţia pentru Investiţii a Transnistriei şi Consiliul pentru dezvoltarea comerţului extern şi relaţiilor economice internaţionale al Rusiei.

Șeful economiei de la Tiraspol anunță principala direcție strategică

Șeful departamentului dezvoltării economice al autoproclamatei RMN, Serghei Obolonik, a comunicat celor prezenţi că "intrarea Transnistriei pe piaţa rusă este principala direcţie strategică", transmite Știri.md cu referire la Infotag

"În ultima perioadă, au fost realizate destul de multe instrumente în acest scop. Acum a fost găsită cea mai eficientă cale", consideră el.

Consiliul este o organizaţie care oferă companiilor exportatoare posibilitatea de a căuta parteneri pe pieţele ţintă pentru domeniile selectate şi de a purta negocieri înainte de încheierea contractelor. 

Şeful Consiliului, Maxim Cereşnev, a vorbit despre direcţiile de activitate, despre abordările moderne în dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice.

Directorul făbricii de confecţii "Odema", Ilia Şoihet, a menţionat la prezentare că întreprinderea participă la expoziţii internaţionale în Rusia deja de zece ani.

"Dar în această perioadă nu prea au fost înregistrate rezultate mari. Timp de doi ani am colaborat cu firma de comerţ "Kostroma" pentru producerea uniformelor şcolare. Au existat anumite bariere. Din păcate, astăzi nu mai livrăm produsele noastre în Rusia. Aş dori să cred că, odată cu implementarea acestui proiect, problema exportului către Federaţia Rusă va fi rezolvată", a subliniat antreprenorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării