main logo
367

Șeful diplomației moldovenești va efectua o vizită de lucru în SUA

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la Conferința Coaliţiei Globale privind combaterea organizaţiei teroriste Statul Islamic, găzduită de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo la Washington.

Șeful diplomației moldovenești va efectua o vizită de lucru în SUAȘeful diplomației moldovenești va efectua o vizită de lucru în SUA

Republica Moldova a devenit parte a Coaliţiei globale la scurt timp de la crearea ei în toamna anului 2014, transmite Știri.md.

Agenda vizitei de lucru a ministrului Tudor Ulianovschi în SUA mai include o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul Statelor Unite. 

Discuţiile din cursul întrevederilor, inclusiv cele în marja conferinţei, vor viza cadrul actual de cooperare bilaterală, aspecte privind mediul de securitate regională şi internaţională, valorificarea Dialogului Strategic RM – SUA şi eforturile întreprinse în vederea combaterii tuturor formelor de terorism.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării