455
0
Șeful de la Autosalubritate, acuzat că intimidează angajații care nu au participat la acțiunile PDM
455
0

Directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, este acuzat de către angajații întreprinderii că ar fi încălcat mai multe prevederi legale. Contactat de ZdG, Axentiev a refuzat să comenteze învinuirile.

Foto: basarabia.md

Într-o scrisoare expediată redacției ZdG, angajații întreprinderii scriu că acesta a fost numit în funcție în 2018, „la recomandarea secretarului general al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Botnari, prin ordinul Silviei Radu, ignorând Consiliul municipal Chișinău (CMC) și procedura de concurs”, iar ulterior, „ignorând repetat consultațiile cu CMC și procedura de concurs, la indicația lui Botnari, de către Ruslan Codreanu, contractul de muncă a fost prelungit, până în anul 2020, luna mai”.

De cealaltă parte, șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, susține că este vorba despre o „lacună juridică”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„În noiembrie 2017 a fost aprobată legea cu privire la întreprinderile de stat și întreprinderile municipale. Conform legii, numirea șefului la întreprinderi este de competența fondatorului, în cazul nostru – CMC, în bază de concurs. Doar că tot în legea ceea este prevăzut că statutul Î.M. și Î.S., contractul dintre fondator și șeful întreprinderii și alte acte urmează să fie aprobate de Guvern. Până în prezent, Guvernul nu a aprobat aceste acte și legea nu poate fi pusă în aplicare. De aceea, noi cu Cancelaria de Stat am găsit ca alternativă să punem persoanele pe perioadă determinată până la organizarea concursului de către fondator – CMC”, a declarat Bogdan pentru ZdG.

Totodată, autorii scrisorii afirmă că Axentiev a „impus” angajații să participe la acțiunile de protest organizate de către democrați, luna trecută, iar cei care au refuzat să participe, în perioada 7-9 iunie, la acțiunile de susținere a PDM continuă să fie intimidați.

Citiți continuarea pe Zdg.md.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter