main logo
753

Șeful CNA, audiat în Parlament în legătură cu frauda bancară

Șeful Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, este audiat în plenul Parlamentului în legătură cu investigarea furtului miliardului.

Șeful CNA, audiat în Parlament în legătură cu frauda bancară

Zumbreanu a menționat că Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a analizat manual în total 321 rulaje bancare a conturilor în valoare națională și străină a 37 de societăți autohtone, ceea ce reprezintă circa 215 de mii operațiuni pe conturi deschise în cele 3 bănci, transmite Ştiri.md cu referire la ZdG.

Totodată, șeful CNA susține că au fost identificate 73 de companii nerezidente, care au deschis conturi în 11 jurisdisdicții, din care au fost deja analizate 3 908 operațiuni bancare ale 25 companii nerezidente, care au 50 de conturi deschise la o bancă comercială din Letonia. 

În privința a alte 33 companii urmează a fi obținute răspunsurile de la partenerii europeni cu privire la operațiunile bancare efectuate: „Aceste documente urmează a fi analizate și va trebuie să intervenim cu solicitări pentru a vedea unde au plecat banii transferați”.

Șeful CNA a mai adăugat că până în prezent a fost posibilă identificarea beneficiarilor a circa 90% din mijloacele financiare sustrase din cadrul celor trei bănci, iar ca rezultat s-a reușit identificarea bunurilor ce aparțin beneficiarilor: „Urmare a vânzării, la contul Băncii de Economii au parvenit 420 de milioane de lei. Aceasta este cifra recuperată până la acest moment”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării