main logo
946

Șefa statului a discutat cu un grup de tineri din Moldova care studiază în România

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu s-a văzut astăzi, 10 mai, cu mai mulți tineri care studiază la universitățile din România, menționând că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Șefa statului a discutat cu un grup de tineri care studiază în RomâniaFoto: Presedinte.md

„Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case - și în Moldova, și în România, ei se simt ca acasă. Și vor ca în ambele case să existe un trai bun, iar ei au pregătirea și energia necesare să contribuie la aceasta”, susține Maia Sandu, transmite Știri.md. 

Potrivit șefei statului, tinerii sunt foarte hotărâți în a participa la referendumul din toamnă, a convinge cât mai mulți colegi să vină la alegeri și a se implica activ în viața politică din Moldova.

Știri.md amintește că Curtea Constituțională (CC) a dat aviz pozitiv organizării referendumului republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, acesta ar urma să aibă loc pe data de 20 octombrie.

De menționat că Maia Sandu a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în toamnă, cel mai probabil în luna noiembrie. Deocamdată, însă, nu este clar dacă va reprezenta Partidul Acțiune și Solidaritate sau va fi un candidat independent. 

Foto: Presedinte.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării