main logo
892

Șef NATO, despre depozitul din Cobasna: Noi nu putem interveni fără invitație

Nu există riscuri de securitate iminente pentru Republica Moldova.

NATO, despre depozitul din Cobasna: Nu putem interveni fără invitațieFoto: tv8.md

Declarația a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Într-un interviu pe care l-a acordat jurnaliștilor moldoveni, prezenți la summitul NATO, oficialul a vorbit și despre situația legată de depozitul de muniții situat în satul Cobasna din regiunea separatistă.

Acesta a precizat că NATO s-ar putea implica în procesul de evacuare, doar dacă va exista o solicitare din partea conducerii de la Chișinău.

„Noi suntem deschiși oricărei solicitări, dar evident solicitarea trebuie să vină din partea decidenților din Chișinău. NATO are o experiență în deminare și în eliminare de muniție extrem de bogată și facem asta în multe locuri, dar încă o dată, nu putem să ne autoinvităm la cineva, dar dacă va fi nevoie de expertiza noastră, nu neapărat cu prezența NATO. 

Expertiza NATO stă la dispoziția oricărui stat partener. Ca pentru noi, în condițiile date, Moldova, Georgia și Ucraina reprezintă țările pe care le considerăm ca fiind sub presiunea directă sau indirectă a Federației Ruse și avem tot interesul să susținem reziliența și drumul european al acestor țări”, a declarat Geoană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării