510
0
Sediul PDM de pe Tighina, mai modest: Pe alocuri, nici asfalt nu e
510
0

Mutarea s-a produs! Democrații au părăsit sediul de lux de pe strada Armenească, din spatele Procuraturii Generale.

Aceștia au revenit în clădirea de pe strada Tighina, mult mai modestă. Lipsesc renumiții piloni de limitare a accesului în zonă, iar, pe alocuri, nici de asfalt nu vor avea parte. „Au meritat-o”!, a declarat ironic un trecător, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Sediul vechi de pe strada Tighina este mult mai modest. La intrare, nici pomina de piloni mobili, pentru a limita accesul în zonă. Mai mult. Chiar și asfaltul lipsește”.

Am bătut la ușa, dar nu ni s-a deschis.

Totuși, la scurt timp porțile s-au deschis. Din curte a ieșit o mașină de lux.

„- Cunoașteti ce se află în această clădire?
– Nu.( Musca) Aaa! Se vede semnul la Partidul Democrat.
– Se vor muta aici?
– Le trebuie o cladire și mai parasita. Asa o meritat.”

Am dat o tură și la sediul pompos de pe strada Armenească, cu o suprafață de peste șapte mii de metri pătrați. Clădirea, în care până nu demult se luau cele mai importante decizii pentru țară, era pustiită.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Pentru a putea participa la evenimetele organizate la sediul PD jurnalistii aveau nevoie de o acreditare pe care este indicat numele si prenumele. Cei care nu aveau acest document nu puteau intra în aceasta cladire impunătoare”.

Și aici nu ne-a deschis nimeni ușa.

Totuși, în timp ce filmam, din sediu a ieșit directorul general al companiei, ce deține două posturi TV, afiliate democraților.

Oleg CRISTAL, DIRECTOR COMPANIE: „-Mai este cineva în sediul? -Aici sunt birouri tehnice pentru multe persoane, companii. -Nu mai sunt bani pentru întreținere? -Nu sunt resposabil să vă dau un răspuns din partea celor care vă interesează. La revedere”.

Trecătorii spun că acum circulă mult mai lejer prin fața sediului impunător.

„Nu mai este așa de multă lume, mașini, nu e aglomerat”
„ -Mai vin democrații aici la sediu? Este mișcare?
– Nu văd mișcări”.

Unii trecători cred că democrații au părăsit sediul după ce Vlad Plahotniuc a fugit din țară.

„Bani a făcut, vilă și-a cumpărat pe insulele Canare și peste tot se poate odihni”.

Și mașinile parchează nestingherit pe strada Armenească, unde, acum câteva luni, staționau doar echipajele de poliție.

Natalia GHEȚU, REPORTER TV 8: „Mașinile sunt parcate chiar lângă panoul care indică unde se află sediul democraților. Panoul este deja tereriorat”.
„Cândva vă puteați parca?”
„-Nu că era poliția. Nu ne permitea. Partidul Democrat este partid ca și celelalte, dar nu trebuie să aibă prioritate mai ceva decăt omul”.
„-Credeți că Plahotniuc va reveni în țara?”
„- Va veni altul în locul lui”.

Iar dacă la ușile sediilor nu ne-a deschis nimeni, la Parlament democrații ne-au spus că nu duc dorul luxului din sediul de pe strada Armenească.

Vladimir CEBOTARI, DEPUTAT PDM: „Nu vă pare rău că ați rămas fără sediul că ați schimbat sediul partidului? Eu cred că sunt alte lucruri?”.

„Noi în politică nu vorbim că ne pare rău atunci când ne despărțim sau când luăm niște bunuri materiale. Nouă ne pare rău când oamenilor le pare rău”.

Inițial, Partidul Democrat s-a aflat în sediul de pe strada Tighina. Acum aproximativ doi ani, formațiunea s-a mutat în clădirea de pe strada Armenească care a fost reparată și securizată. 

Edificiul a aparținut anterior Partidului Comuniștilor. După plecarea lui Vlad Plahotniuc din țară, democrații au spus că își vor muta sediul în altă parte, din motiv că nu-și mai pot permite întreținerea. 

Partidul Democrat a cheltuit, în prima jumătate a anului curent, pentru întreținerea și locațiunea sediilor 2,7 milioane.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter