main logo
490

Şedinţa Parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorum

Şedinţa Parlamentului, pe care insista opoziţia să fie desfăşurată vineri, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Şedinţa Parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorumFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, în Parlament erau prezenţi deputaţi din patru fracţiuni – Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma DA, grupul Pro Moldova şi Partidul Şor, transmite Știri.md.

În pofida carantinei instituite în Legislativ după ce câţiva deputaţi şi angajaţi ai Parlamentului s-au îmbolnăvit de coronavirus, legislatorii au venit pentru a aproba legile pentru primirea celei de-a doua tranşe de asistenţă macrofinanciară din partea UE, în valoare de 30 mil. euro.

După mai puţin de 30 de minute de aşteptare, cvorumul nu a fost asigurat. Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, a menţionat că "în sală au fost prezenţi 47 din 101 deputaţi, astfel că şedinţa nu a avut loc".

Preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, le-a spus jurnaliştilor că neprezentarea coaliţiei PSRM-PDM "nu le face cinste".

"Am făcut apel către toţi pentru a relua activitatea Parlamentului. În joc sunt 600 de milioane de lei, de care are nevoie ţara şi sistemul medical.

Dar majoritatea parlamentară a respins apelul nostru. Se pare că PSRM i-a plăcut să ţină deputaţii în autoizolare, au decis "să deconecteze" una dintre cele mai importante instituţii ale statului", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării