main logo
655

Ședința de judecată în dosarul Șor la Curtea de Apel Cahul, amânată din nou

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc luni, 21 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată din nou.

Ședința de judecată în dosarul Șor la Curtea de Apel Cahul, amânatăColaj: știri.md

Ședința de judecată a fost amânată pentru data de 25 septembrie 2020, la solicitarea procurorilor și avocaților lui Ilan Șor, transmite Știri.md.

Procurorii care instrumentează cauza au solicitat luni amânarea ședinței de la Curtea de Apel Cahul în condițiile în care toate materialele dosarului au fost transmise la Curtea Supremă de Justiție care urmează să se pronunțe pe solicitarea de strămutare a examinării dosarului la altă instanță de judecată, informează Deschide.md.

Solicitarea procurorilor a fost susținută și de avocați. Cu toate acestea, completul de judecată a respins cererea și a dispus continuarea examinării dosarului. Este o încălcare gravă a procedurii, a menționat avocatul Aureliu Colenco.

„Suntem extrem de indignați față de comportamentul instanței de judecată, deoarece toate volumele cauzei penale au fost solicitate de CSJ pentru examinarea strămutării cauzei. Instanța a respins cererea procurorilor de amânare a dosarului și a dispus continuarea ședinței. Este o încălcare extrem de gravă și va duce la condamnarea Republicii Moldova la CEDO”, a explicat avocatul.

„Instanța ignoră aceste solicitări și consideră că are tot dreptul să examineze acest dosar în lipsa materialelor. Considerăm aceasta drept o încălcare gravă a procedurii”, a declarat la rândul său avocatul Denis Calaida, care a anunțat că a fost depusă o cerere de recuzare a judecătorilor.

Amintim că mai mulți observatori politici au prognozat o posibilă activizare în dosarul lui Ilan Șor, la comanda guvernării, în contextul alegerilor prezidențiale. Ilan Șor a declarat în repetate rânduri că este gata să se prezinte în instanță cu condiția ca ședințele să fie publice și să fie anulat mandatul ilegal de arest pe numele său.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării