main logo
421

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, amânată din nou

Procurorii susțin că acesta este scopul liderului PL, ca să împiedice instanța în luarea unei decizii. Chirtoacă, însă, spune altceva.

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, amânată din nou

Următoarea ședință va avea loc pe data de 26 martie, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Astăzi ședința a fost amânată pentru că avocații lui Dorin Chirtoacă lipseau de la ședință din motiv că ar fi plecați peste hotare pentru rezolvarea unor probleme de interes personal.

Procurorii au declarat că liderul PL și avocații săi intenționat trag de timp prin aceste metode ca să împiedice instanța să ia o decizie.

Dorin Chirtoacă, Lider PL: „Ne aflăm în această clădire, dar acesta nu poate fi numit proces de judecată, aceasta nu este o ședintă. Nu a fost nimic nou, ați văzut. Procesul a fost filmat cap-coadă, deci probabil că acesta este un nou scenariu...”.

La ședința de data trecută liderul PL i-a numit pe judecători „slugile lui Plahotniuc” și a fost dat afară din sala de judecată. Ca urmare acesta împreuna cu avocații săi au cerut din nou recuzarea judecătorilor, iar procurorii au spus că ei prea des fac asta și ar trebui să fie amendați.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în mai 2017, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată din Capitală.

Procurorii susțin că fostul primar i-ar fi dat indicații viceprimarului, Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma care a câștigat licitația pentru a amenaja parcările cu plată în oraș, iar în schimb, Chirtoacă ar fi primit 13 la sută din veniturile companiei. Chirtoacă se declară nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării