main logo
1076

Ședința de judecată în dosarul Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul, amânată din nou

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel (CA) Cahul, care a fost programată pentru astăzi, 4 decembrie, nu a avut loc.

Ședința de Judecată în dosarul Ilan Șor, amânată din nouFoto: știri.md

În timp ce fostul primar de Orhei este căutat de autorități, dosarul său la apel nu înaintează. De această dată, avocații lui Șor, Iulian Balan, Aureliu Colenco, Denis Calaida și Nicolae Bojenco nu s-au prezentat la ședința de judecată, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Se amână examinarea cauzei pentru data de 10.12.2020, ora 14:00, din motivul neprezentării avocaților Balan Iulian, Colenco Aureliu, Calaida Denis și Bojenco Nicolae”, se arată pe portalul Curții de Apel. 

La 1 septembrie curent, avocații lui Ilan Șor, Colenco Aureliu și Calaida Denis, au înaintat o cerere de strămutare a judecării cauzei penale de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță egală în grad.

Odată cu depunerea cererii de strămutare, la 1 septembrie, avocații Colenco Aureliu și Calaida Denis, în numele inculpatului Șor Ilan, au depus cerere privind ridicarea excepției de neconstituționalitate relativă exercitării controlului constituționalității prevederilor alin.(1) art. 46 Cod de procedură penală, în partea ce vizează sintagma „în cazul în care prin aceasta se poate obține soluționarea ei obiectivă, rapidă, completă și se asigură desfășurarea normală a procesului”, totodată solicitând și suspendarea examinării cererii de strămutare a judecării cauzei penale până la soluționarea definitivă de către Curtea Constituțională a sesizării respective.

În motivarea cererii au indicat că toate cererile apărării privind strămutarea judecării cauzei penale în privința lui Şor Ilan învinuit de comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5), art. 243 alin.(3) lit. b) Cod penal, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad, inclusiv cererea din 01 septembrie 2020 au ca temei legal art. 46 alin.(l) Cod de procedură penală, fiind ocazionate de suspiciuni serioase cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cadrul Curții de Apel Cahul, prescriindu-se strămutarea cauzei penale de la aceasta, la o altă instanță judecătorească de același nivel, întru evitarea suspiciunilor și excluderea oricăror îndoieli legitime în această privință, pentru soluționarea obiectivă și imparțială a cauzei.

La 12 noiembrie, Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins, ca fiind neîntemeiată, cererea înaintată de avocații lui Ilan Șor, privind strămutarea judecării cauzei penale în privința acestuia de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță egală în grad. Încheierea CSJ este irevocabilă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării