main logo
407

Ședința CUC. Tiraspolul: Posturile de grăniceri nu prezintă un pericol

Delegația transnistreană și delegația Federației Ruse susține că instalarea posturilor de „grăniceri” nu ar prezenta un pericol.

Ședința CUC. Tiraspolul: Posturile de grăniceri nu sunt un pericol

Astfel, posturile de „grăniceri” urmează să fie verificate doar sub aspectul deținerii armelor, transmite Știri.md.

Despre aceasta s-a decis la ședința Comisiei Unificate de Control din 18 aprilie, condusă de către delegația Federației Ruse.

"Remarcăm cu regret poziția contrară acordurilor de bază exprimată de către delegația transnistreană și susținută de delegația Federației Ruse față de problema creșterii considerabile a cazurilor de amplasare a patrulelor mobile de „grăniceri” transnistreni în Zona de Securitate (sub pretextul desfășurării unor activități specifice organelor de drept). 

Deși, delegația Republicii Moldova fixează și semnalează permanent asemenea abuzuri care au finalitatea instituirii unei ,,frontiere” la râul Nistru, la ședința curentă reprezentanții celor două delegații și-au manifestat indulgența față de multitudinea încălcărilor admise de reprezentanții Tiraspolului. 

Ei au apreciat că instalarea posturilor de „grăniceri” nu ar prezenta un pericol, acestea urmând să fie verificate doar sub aspectul deținerii armelor", se arată într-un comunicat de presă.

Delegația moldovenească a făcut un apel repetat în vederea excluderii unor asemenea cazuri care împiedică dreptul la libera circulație și cresc tensiunile între părți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării