main logo
308

Securitatea regională, discutată de Popescu cu Kuleba în Germania

În marja reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor G7, Nicu Popescu s-a întâlnit astăzi cu Dmitro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei.

Securitatea regională, discutată de Popescu cu Kuleba în Germania

În cadrul întrevederii, oficialii au vorbit despre evoluțiile care vizează securitatea regională, în contextul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, transmite Știri.md.

"Am reafirmat suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, informându-l în acest sens pe omologul meu ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile noastre în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.

Am reiterat disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile", a menționat Popescu după întrevedere.

Totodată, Popescu a anunțat că l-a asigurat pe Dmitro Kuleba de deschiderea R. Moldovei de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre.

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic.

"Ne-am referit la aspirațiile noastre europene, Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce constituie un pas important pe calea integrării în familia europeană deziderat împărtășit de popoarele noastre", a mai menționat Popescu.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării